In het jaar 1956 richtte Jopie Gijenes sr. (de vader van de huidige leadzanger/gitarist Joop Gijenes) de rockband 'Fats and his Rackets' op. Na een tweetal jaren verruilde hij de naam 'Fats' in voor  de naam 'Big Joe'.
Zijn band-leden hadden voor die tijd best lange haren en zagen nogal ruig uit. je kunt het wel raden,
de naam 'Big Joe and the Rocking Apaches werd geboren.
Zijn vertolking van supersterren zoals, Elvis Presley, Roy Orbison, Paul Anka, Little Richard etc., viel bij zijn fans zo goed in de smaak, dat hij de naam 'Big Joe' nooit meer kwijt zal raken.
Toch koesterde Big Joe een wens, nl. om ooit samen met zijn zoon het podium te beklimmen, en een nieuwe band op te richten welke iedere generatie muzikaal in de smaak zou vallen. Verschillende muzikanten boodden zich toen aan om samen met Big Joe en zijn zoon door het muziekleven te gaan.
Na vele audities vond Big Joe een drummer en een toetsenist waarin hij vond wat hij zocht, namelijk vriendschap, muzikaliteit en eenheid.
- Jopie Gijenes (sr) alias Big Joe           ; lead-gitaar en zang
- Joop  Gijenes (jr)                                 ; solo-basgitaar en zang

- Jan Boreas                                          ; drum en zang
- Rido Marks                                          ; toetsen en basgitaar
Het orkest van zijn dromen zou bestaan uit:
Een naam bedenken was voor het viertal dan ook geen probleem meer, want nog geen week later was in Sittard het allround dansorkest 'Big Joe' geboren.
Het eerste optreden van de nieuwe formatie was in Juni 1978, het enthousiasme van het publiek was overweldigend en stimulerend, want nu wisten we dat we de goede weg waren ingeslagen.
De aanvragen voor optredens stroomden vanaf dat moment ononderbroken binnen.
Na een aantal singles te hebben uitgebracht, vonden we dat het eens tijd was voor onze eerste echte CD.
Dus, gewapend met een 15-tal liedjes gingen ze op zoek naar een geschikte opnamestudio die deze op CD wilde zetten. Nadat we onze wensen bekend hadden gemaakt aan de mensen van de studio, werd er vier weken lang hard aan de opnames gewerkt hetgeen resulteerde in een prachtige CD.
Op 4 November 1993 was het eindelijk dan zover, de release van de eerste CD van 'Big Joe', Specially for you.
Het schijfje viel zo goed in de smaak dat er voor het eind van dat jaar al ruim duizend stuks over de toonbanken vlogen.
Vooral het eigen gecomponeerde liedje 'Mamma Juanita' , een Argentijnse wals in het 'Spaans' gezongen, droeg bij aan deze onverwachte verkoop.
5 Jaar later was het weer tijd voor een nieuwe CD.
Nu ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan, met als titel heel toepasselijk 'Big Joe 20th Anniversary'.
Ook deze CD werd een succes door een uitgekiende selectie aan wereldliedjes.
Doordat de vraag naar CD's steeds groter werd, besloten we om er nog een schijfje achteraan te maken.
Dit keer werd gekozen om een echte live cd op te nemen zonder tussenkomst van een opnamestudio.
Dit resulteerde in de CD   'Big Joe Live'.
In de jaren erna werden er veel optredens verzorgd door dit viertal totdat 2 leden door omstandigheden de band moesten verlaten. Sindsdien gaat Big Joe als Duo door het land en boekt meer successen als ooit te voren.
Nu anno vandaag praten we nog steeds over dezelfde Big Joe doordat hun sound nog steeds voortleeft en hoorbaar is in het   Duo Big & Joe   waarvan de gitarist en toetsenist reeds meer als 30 jaar de kern vormen.
Kom gerust eens kijken naar hun optredens (zie nieuwspagina) die nog steeds de moeite waard zijn om te beluisteren en garant staan voor een gezellig avondje uit.
                                      
Fats en de Rackets  1960
Een beetje geschiedenis
De huidige leden van het Duo 'Big Joe' stammen uit een 4 mans formatie, destijds bekend onder de naam 'Big Joe and the Rocking Apaches'.
De 4 mans formatie Big Joe
Big Joe and the Rocking Apaches
CD - Specially for you - klik voor meer info.
CD - 20th anniversary - klik voor meer info.
CD - Big Joe Live - klik voor meer info.